Modernizirani
kurikulum
Modernizirani
kurikulum
Novi kurikulumi u skladu s potrebama tržišta rada rezultat su detaljnog istraživanja i fokus grupa s poduzetnicima i uspješnim obrtnicima regije. Glavna aktivnost modernizacije kurikuluma uvođenje je izbornog predmeta Sustav upravljanja kvalitetom.
Certifikacija škola
prema normi
ISO 9001:2008
Certifikacija škola
prema normi
ISO 9001:2008
Određivanje sustava upravljanja i kvalitete ISO 9001:2008 škole su definirale kao nit vodilju usavršavanja s ciljem njegove stvarne primjene i shvaćanja značaja u obrazovanju učenika. Kontinuirano ispitivanje stanja i mogućnosti dodatnog unapređenja sustava.
Suvremeno opremljen
edukacijski obradni
centar
Suvremeno opremljen
edukacijski obradni
centar
Nabavka Edukacijskog obradnog centara s ciljem korištenja u praktičnoj nastavi, a koje je preslika postrojenja koje se koristi u velikim poduzećima, s ubačenim edukativnim elementima koji omogućavaju izučavanje rada na stroju.

Studijska putovanja i međunarodni sajmovi

Studijsko putovanje u Italiju, Marmomacc, Verona

Klesarska škola u Veroni

Projektom "Upravljajmo budućnosti", financiranom iz Europskog socijalnog fonda, nastavnici Srednje škole kneza Branimira Benkovac odradili su studijsko putovanje u Veronu, Italija. Prva destinacija srednjoškolskih nastavnika bio je Instituto Paolo Brenzoni Arte del Marmo, odnosno kamenoklesarska škola u okolici Verone. Radi se o školi koja obrazuje četverogodišnje zanimanje za klesara, te su nastavnicima građevinske struke predstavljeni detalji samog nastavnog procesa. Ova škola začetnik je poznatog sajma kamena Marmomacc. Nakon toga, nastavnici su posjetili i tvrtku Pedrini koja danas drži vodeću svjetsku poziciju u proizvodnji strojeva i sustava za obradu različitih vrsta kamena.

Laboratorij klesarske škole u Veroni

Nastavnici su studijskim putovanjem posjetili i najpoznatiji svjetski sajam kamena Marmomacc te dodatno osnažili spoznaje o trendovima i mogućnostima obrade kamena. Marmomacc je vodeća svjetska manifestacija kamena koja na jedinstven način prezentira trendove, ideje i mogućnosti korištenja kamena povezujući proizvođače, arhitekte, dizajnere i ostale stručnjake s izlagačima i posjetiteljima. Sajam svojom dugom tradicijom, mogućnošću edukacije kroz besplatne radionice i seminare potvrđuje status lidera. Iz tog razloga odabir je to studijskog putovanja nastavnika koji su modernizirali kurikulum klesara i montera kamena. Idealna je to prilika bila za razmjenu iskustava i prijenos znanja mogućnosti ostvarenja suradnje s realnim sektorom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najpoznatiji svjetski sajam kamena - Marmomacc, Verona

Studijsko putovanje u Njemačku, Međunarodni obrtnički sajam, München

Munchen_2U sklopu projekta “Upravljamo budućnosti”, profesori SŠ kneza Branimira iz Benkovca i Tehničke škole Nikole Tesle iz Vukovara posjetili su Međunarodni obrtnički sajam IHM u Münchenu u Njemačkoj. Službeno putovanje trajalo je četiri dana, od 25. do 28. veljače 2016. Na sajmu je bilo preko 1.000 izlagača iz 60 država svijeta, koji su izlagali u sedam različitih paviljona (B1, B2, B3, B4, C2, C3 i C4). Svaki paviljon nudio je novu temu i djelatnosti, tako da smo imali mogućnosti obići najnovija tehnološka dostignuća iz područja obrta i dizajna, stanovanja i uređenja, kućanskih potrepština, alata i oruđa, vrtne galanterije i slično.

Ovaj međunarodni sajam ujedno je i najveći u Europi. Nastavnici obiju škola imali su priliku upoznati se s najnovijim tehnološkim dostignućima obrtništva i prateće industrije na polju alatničarstva, tokarstva i ljevača čiji su kurikulumi direktno bili zahvaćeni modernizacijom. Prilika je to bila za upoznavanje s novim tehnologijama i konceptima sve do realizacije, vještina i obrazovanja potrebnog za primjenu i održavanje. Cilj studijskih posjeta bio je posjet obrazovnim centrima gdje su nastavnici dobili sve informacije potrebne za osmišljavanje učinkovitih prijedloga za razvoj i implementaciju moderniziranih kurikuluma.

munchen_1

Comments are closed.